Unge på Podiet

Hovedinstruktør, orkester: Frederik Støvring Olsen

Frederik Støvring Olsen debuterede som orkesterdirigent fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DKDM) i 2012 med Aarhus Symfoniorkester og med musik af Tchaikovsky, Korngold og Hans Abrahamsen.

Efter privatstudier i Tjekkiet og USA hos Kirk Trevor studerede Frederik hos Giancarlo Andretta, Giordano Bellincampi og Michael Schønwandt på DKDM. Sideløbende med sin ansættelse som dirigent og orkesterchef for Sankt Annæ Symfoniorkester har Frederik siden sin debut arbejdet som freelance dirigent med engagementer hos flere af landets militærkorps, landsdelsorkestre og specialensembler. I udlandet har Frederik dirigeret orkestre i Tjekkiet, Tyskland, Sverige og USA.

Frederik har siden 2014 undervist i orkesterdirektion på MGK på Sankt Annæ Gymnasium samt fungeret som assisterende underviser ved forskellige dirigentworkshops i bl.a. USA.

Hovedinstruktør, kor: Flemming Windekilde

Flemming Windekilde (født 1961) er uddannet på Musikvidenskabeligt Institut i København og i dirigentklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Flemming har haft dirigentopgaver med adskillige danske kor, ensembler og orkestre, heriblandt DR Vokalensemblet, Athelas Sinfonietta Copenhagen, Aalborg Symfoniorkester og Ensemble Storstrøm.

Flemming har været dirigent for kammerkoret HYMNIA siden grundlæggelsen i 1983. Desuden har Flemming mange års erfaring som underviser i kordirektion, blandt andet som lærer ved Musikvidenskabeligt Institut i årene 1995 – 2005 og har siden 2001 været ansat som leder af Sankt Annæ Gymnasiekor og Sankt Annæ Kammerkor.

Gæsteinstruktør, kropssprog: Gregory Dean

I 2004 blev han ansat ved Ballet Vorpommern, hvor han bl.a. i Dornröschen dansede Bluebird pas de deux og pas de six og Tarantellen i Napoli. I 2005 blev han ansat ved Den Skotske Ballet, hvor han har danset titelrollen i både Balanchines Apollon og Peter Darrels Othello, Prinsen i Ashley Pages Askepot og Prinsen i Pages Sleeping Beauty. Derudover har han danset In Light and Shadow af Krystof Pastor og Suite from Artifact af William Forsythe. Gregory Dean blev ansat ved Den Kongelige Danske Ballet i 2008 som korpsdanser og udnævnt til solist i februar 2011.

Gæsteinstruktør, analyse: Martin Hamann

Martin Hamann er cand.mag i dansk, musik- og litteraturvidenskab. Han har skrevet prisopgave om musikkens indflydelse på moderne dansk poesi. Har tidligere fået trykt artikler i Edda – Nordisk tidsskrift for litteraturforskning og Studia Antroponymica Scandinavica.

Siden 2007 ansat på Sankt Annæ Gymnasium i fagene musik og dansk.

Pianist, orkesterdirigenter: Kristoffer Hyldig

Kristoffer Hyldig er en alsidig kunstner både som solist, kammermusiker og akkompagnatør. Som klaversolist har han spillet med Det Kongelige Kapel, Copenhagen Phil og Aalborg Symfoniorkester og har givet koncerter med Ensemble Nordlys overalt i Europa og også i Carnegie Hall i New York. På film fra Zentropa har han medvirket både på lyd- og billediden og har indspillet musik til Skuespilhuset i København.

Få mere information om Unge på Podiet:

 

Kontakt dirigent og projektleder Frederik Støvring Olsen: fso@sag.dk