Sangskolen
Sangskolen
Dirigentspirer fra SAG i TV2 Lorry

Sankt Annæ Gymnasium kan nu tilbyde et 2-årigt talentforløb for musikalske unge, der går med en dirigent i maven. Forløbet blev skudt i gang denne weekend med en workshop, hvor 16 unge talenter fra hele landet deltog. TV2 Lorry kom forbi skolen for at dække historien:

Augustinus Fonden har doneret 450.000 kr. til det nye dirigentforløb, der lanceres i forlængelse af den årlige workshop ’Unge på Podiet’. På workshoppen lærer de unge om basal direktionsteknik og partiturlæsning og får mulighed for at dirigere et symfoniorkester eller kammerkor. Efter workshoppen udvælges fire deltagere i alderen 14-16 år, der får tilbudt et intensivt dirigentforløb på to år med begyndelse efter sommerferien 2018.

Sanginspektør på Sankt Annæ Gymnasium, Mogens Halken, fortæller:

”Vi ønsker med ’Unge på Podiet’ at investere i udviklingen af unge dirigenter – til stor gavn for dansk musikliv, nu og i særdeleshed i fremtiden. Sankt Annæ Gymnasium har gennem årtier fungeret som rugekasse for professionelle musikere og sangere. Flere dirigenter har også haft deres første møde med musikken her. Vi er derfor en oplagt og yderst kvalificeret portal for udvikling af fremtidens dirigenter.”

Mål om at sikre fremtidens dirigenter

Det 2-årige dirigentforløb er et pilotprojekt. Målet er, at forløbet bliver en fast del af Sankt Annæ Gymnasiums tilbud til børn og unge. I år er der plads til fire deltagere på dirigentforløbet, to med orkesterprofil og to med korprofil.

Frederik Støvring Olsen, dirigent for Sankt Annæ Symfoniorkester, og Flemming Windekilde, dirigent for Sankt Annæ Gymnasiekor og Sankt Annæ Kammerkor, vil stå for den primære undervisning, der inkluderer holdundervisning, soloundervisning, praktik, orkester- og korprøver, videosessions m.m.

For at komme i betragtning til workshoppen skal man være mellem 14 og 20 år, mens det 2-årige dirigentforløb kun er for aldersgruppen 14-16 år. Derudover skal man spille et instrument eller synge og kende til node- og rytmelæsning. Det er ikke et krav, at man har dirigenterfaring. ”Det vigtigste er et naturligt talent og en god portion nysgerrighed,” fortæller Frederik Støvring Olsen.

Næste tilmeldingsrunde til workshoppen falder i januar 2019. Læs mere her

 

KALENDER OG NYHEDER