Unge på Podiet

Hovedinstruktør: Frederik Støvring Olsen

Frederik Støvring Olsen debuterede som orkesterdirigent fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DKDM) i 2012 med Aarhus Symfoniorkester og med musik af Tchaikovsky, Korngold og Hans Abrahamsen.

Efter privatstudier i Tjekkiet og USA hos Kirk Trevor studerede Frederik hos Giancarlo Andretta, Giordano Bellincampi og Michael Schønwandt på DKDM. Sideløbende med sin ansættelse som dirigent og orkesterchef for Sankt Annæ Symfoniorkester har Frederik siden sin debut arbejdet som freelance dirigent med engagementer hos flere af landets militærkorps, landsdelsorkestre og specialensembler. I udlandet har Frederik dirigeret orkestre i Tjekkiet, Tyskland, Sverige og USA.

Frederik har siden 2014 undervist i orkesterdirektion på MGK på Sankt Annæ Gymnasium samt fungeret som assisterende underviser ved forskellige dirigentworkshops i bl.a. USA.

Fra 2019 er Frederik tilknyttet Rytmisk Musikkonservatorium som lærer i orkesterdirektions samt Det Kongelige Danske Musikkonservatorium som censor ved kandidat-eksaminer i ensembleledelse.

Gæsteinstruktør, Feldenkrais: Nana Gravesen

Med en baggrund som tonemester fra Den Danske Filmskole tog Nana Gravesen 1987-1989 Feldenkrais-grunduddannelsen hos Moshe Feldenkrais’ første assistent, Mia Segal i Schweiz. Løbende videreuddannelser i Feldenkrais hos bl.a. Anat Baniels masterclasses ‘Neuromovement for High Performers‘.
Fra 1995 har Nana afholdt Feldenkrais-kurser og givet enetimer i Berlin. Siden 1999 i egen praksis i København. Andre undervisningsopgaver i Danmark har været for Danske Afspændingspædagoger, yogalærere, Den Danske Scenekunstskole samt på fysioterapeutuddannelsen på UCSJ.
Nana er licenseret medlem af det tyske Feldenkrais-lærer-forbund.

Gæsteinstruktør, analyse: Martin Hamann

Martin Hamann er cand.mag i dansk, musik- og litteraturvidenskab. Han har skrevet prisopgave om musikkens indflydelse på moderne dansk poesi. Har tidligere fået trykt artikler i Edda – Nordisk tidsskrift for litteraturforskning og Studia Antroponymica Scandinavica.

Siden 2007 ansat på Sankt Annæ Gymnasium i fagene musik og dansk.

Pianist: Janus Araghipour

Janus Araghipour (født 1990) er en mange facetteret kunstner med mange jern i ilden. Som 9-årig begyndte han at spille klaver og som 18-årig blev han optaget på Syddansk Musikkonservatorium med sideløbende studier ved den internationalt anerkendte pianist, Julian Thurber.
Efter 4 års dedikeret arbejde blev Janus som den første vesteuropæer nogensinde optaget i den verdensberømte pædagog prof. Jasinskis klasse på 4 pianister. Skolen i Katowice, Polen hører til blandt de bedste i verden og Janus modtog her bl.a. undervisning i improvisation og barokdans udover flere ugentlige klaver-sessioner med prof. Jasinski. Efter 2 år i Polen tog Janus sin afsluttende kandidateksamen fra Syddansk Musikkonservatorium med efterfølgende soliststudie og debutkoncert.

Parallelt med klaveret har Janus altid arbejdet med sang – solister såvel som kor, og i 2014 blev Janus opdaget af sanglæreren Ken Querns-Langley og ansat som coach i hans Bel Canto Vocal Studio i London. Dette samarbejde kulminerede i at Janus blev headhuntet som Kunstnerisk Leder for London Bel Canto Festival, hvor han står for den kunstneriske profil og samarbejder med stjerner fra New York, London og Venedig m.m. i et intensivt sommerforløb.

Arbejdet som repetitør for solister og kor samt et stort fokus på operacoaching førte naturligt Janus til direktion, hvor han p.t. studerer ved Frederik Støvring Olsen i København. Desuden assisterer han for dirigent Niels Borksand ved store kor- og orkesterprojekter såsom Verdis Requiem, Brahms Requiem og Händels Messias.

Få mere information om Unge på Podiet:

Kontakt dirigent og projektleder Frederik Støvring Olsen: fso@sag.dk