Unge på Podiet

Målsætning

’Unge på Podiet’ blev lanceret i 2017 som en del af Københavns Kommunes Sangskole, Sankt Annæ Gymnasium.

Vores mål er at inspirere og motivere danske børn og unge til at gøre dirigentfaget til en del af deres musikalske virke – til stor gavn for dansk musikliv, nu og i særdeleshed i fremtiden!

Vi har i Danmark et stort behov for at styrke udviklingen af dirigenter til vores danske kor og orkestre. Med ’Unge på Podiet’ håber vi, at flere børn og unge fra en tidlig alder får lyst til at specialisere sig inden for orkesterdirektion eller kordirektion

Sankt Annæ Gymnasium har gennem årtier fungeret som rugekasse for professionelle musikere og sangere. Flere dirigenter har også haft deres første møde med musikken her. Vi er derfor en oplagt portal for udvikling af fremtidens dirigenter.

På Sankt Annæ Gymnasium er der rig mulighed for at få praktisk erfaring med dirigentstokken, da vi har et stort antal klassiske ensembler, kor og et symfoniorkester. Dirigentundervisningen varetages af vores faste stab af professionelle kor- og orkesterledere, og vi får også jævnligt besøg af højt profilerede dirigenter fra ind­ og udland. Hos os vil dirigentspirer derfor komme til at arbejde med faget på højt niveau og i et miljø med jævnaldrende musikere og sangere.

Projektet blev støttet i sin opstart af Augustinusfonden og støttes i 2021 af Statens Kunstfond

Få mere information om Unge på Podiet:

 

Kontakt dirigent og projektleder Frederik Støvring Olsen: fso@sag.dk